|

Battlefield 10.4.2016 (fotogalerie)

Battlefield 10.4.2016 (fotogalerie)

Fotky a reportáž z pravidelné nedělní akce na airsoft posádce Divec.

Vstup do fotogalerie (112 snímků)

V dubnu žádný airsofťák už doma nevydrží a tak jsme přivítali na jarním Diveckém Battlefieldu mimořádný počet více než 80 účastníků. Přijelo spousta „přespolních“ týmů a AS skupin. Takovému počtu hráčů byla přizpůsobena i pravidla hry. Hrálo se o obsazení čtyř vlajek místo klasických tří, respawn šel celkem rychle každých 10 minut a hlavně byla povolená hra i za hranicemi žlutého prostoru. Mohla se tedy naplno používat taktika obchvatů a přepadů do týla nepřítele. Celý herní prostor byl pokrytý vysílačkami, kromě velitelů bylo spojení i na každé vlajce a útočníci, kteří vlajku obsadili, hlásili změny automaticky na oba velící štáby.

Každá armáda měla své velení – Pandy u červených a 74.mpr u modrých. Hrálo se na dvě kola, dopolední dvouhodinový blok, pak přestávka na oběd a občerstvení a odpoledne výměna stran znovu. Ráno po zahájení hry se obě armády rychle rozvinuly a obsadily každá dvě vlajky na svém území. Pak se vojska střetnula na styčné linii a začaly první intenzivní přestřelky. Hra začala postupně získávat na tempu a velení zkoušelo různé taktiky. Během dopoledne se oběma armádám podařilo postupně ovládnout všechny 4 vlajky a úplně vytlačit nepřítele. V druhé polovině hry to zvládnuli nejdříve červení a těsně před koncem prvního bloku vyrazila do mocného protiútoku modrá armáda a mohutnou ofenzivou proletěli celým herním prostorem a obsadili všechny vlajky zpátky. V tu chvíli hvizd píšťalky hru ukončil a v hlavním táboře vypukl oběd. Po regenerování sil a doplnění munice se šlo hrát znovu s výměnou stran.

Děkujeme všem hráčům, kteří dorazili i navzdory nepříznivé předpovědi počasí na tento víkend. Počasí se nakonec umoudřilo, už ráno přestalo pršet a les nekonec nebyl nijak silně promáčený. Doufáme, že si Divecký Battlefield užili všichni hráči a se s vámi budeme setkávat i na dalších airsoftových akcích na posádce Divec.

Oragnizované akce

Akce pro firmy a školy

Sponzor stránek