|

Seznam vybavení

Doporučený seznam vybavení

Tato stránka se bude věnovat soupisu a popisu vybavení, které doporučujeme pořídit před táborem. Nemusíte se bát že toto vybavení využijete jenom na táboře, jedná se o rozšířenou výbavu každého airsofťáka. Není nutností mít přesně vše podle tohoto seznamu, vybavení je pouze doporučené a některé věci se dají nahradit alternativou 

Zbraň a věci na airsoft

Tuto otázku necháme zobecněnou a další konzultace ohledně pořízení nové zbraně řeště přes náš email s vedoucíma. 


Naše akce se dají zvládnou bez sekundární pistole pouze s primární zbraní s jedním zásobníkem. Dále nabízíme za příplatek zapůjčení AEG modelu M4 nebo AK se zásobníky a akumulátorem.

Vybavení pro airsoft by mělo obsahovat obsahovat

  • Ochranné brýle + reflexní vesta
  • Primární zbraň (rozumí se dlouhá puška nebo samopal), popruh, 2-4 zásobníky ( nejlépe tlačného typu ), pro AEG zbraně doporučujeme náhradní akumulátor
  • Sekundární zbraň (osobní pistole, manuální, plynová nebo elektrická) + náhradní zásobník - není nutná
  • Rychloplnička
  • Taktická vesta či nosný systém nebo opasek a základní sumky na zásobníky.
  • K primární zbrani je vhodné mít dobré přeprvaní pouzdro.


 

Seznam vybavení pro táboření a vícedenní akce

  • Maskáčovou uniformu (Pevné kalhoty, blůza, a bunda)
  • Teplejší oblečení (ideální termo oblečení od moira, klimatex aj.)
  • Teplé ponožky ( několik párů )
  • Nepromokavou soupravu nebo pončo (dle délky akce a vlastního uvážení)
  • Karimatku a spacák (karimatku nahradí skladnější alumatka, spacák nikdy nepodceňujte, ideální je silnější a teplejší i na léto), Polní lehátko, pokud máte je výbornou věcí :)
  • ešus + příbor
  • malý lihový vařič (ve skupině lze nahradit jedním outdoor camping gasem, ten je ale pro jednotlivce zbytečně velký, lihový vařič je skládací krabička do které se vkládají kostky pevného lihu)
  • polní lopatka (polní lopatku doporučuji jedině armádní, různé kopie made in china nic nevydrží)
  • čutora s obsahem 1 litr či sportovní lahev s obalem aby šla nosit na výstroji do akce
  • Svítilna a náhradní baterie (ikdyž máte svítilnu na zbrani, je dobré mít malou kapecní, nejlépe diodovou s nízkou svítivostí, když v noci hledáte věci ve své výstroji, náhradní baterie mějte vždy do všeho)
  • píšťalka (nutnost, postačí plastová z hračkářství, ale musí být funkční, když se ztratíte, je to možnost jak dát signál o své poloze)
  • Zápisník a tužka (pro případné poznámky, stačí malinký bloček do dlaně a pahýlek na psaní) 
  • Batoh na výstroj pro dvoudenní výlety (Střední krosna do které poskládáte veškerou svoji výbavu na dva až 4 dny, spacák a karimatka se většinou připínají na vrch pomocí molle vazby)
  • Nůž (není potřeba mačeta na kácení pralesa, ale střední kapesní nůž nebo dýka na úptavu potravin, ale i práci se dřevem)
  • Chemická světla (1-2 chem. světlo se nikdy neztratí a mám mnoho využití)
  • Vojenská celta  nebo zelená plachta o rozměrech cca 2*3m pro stavbu jednoduchého přístřešku (poslední dobou jsou oblíbenější zelené igelitové plachty, přístřešek ale můžete také postavit z ponča, nezapomeňte na nějaký kus provázku který k tomu budete potřebovat)

Základní hygienické potřeby (miniutěrka, papírové kapesníčky, kartáček na zuby, minituba pasty - na dvou až 3 dení akci bohatě postačí, v lese těžko najdete sprchu či koupelnu, na tábor kde máte velkou základnu je však potřeba víc.

Na tábor je vhodné mít balení vlhčených ubrousků, desinfekční mýdlíčko,sprcháč, ručník

Další věci dle uvážení. I s nějakým bojovým základem se dá vydržet celých 14 dní. Navíc věci sebou budete tahat jenom do tábora a pak domů v táboře je můžete mít uložené.
Co se týče zavazadel tak by každý si měl vystačit s futrálem na zbraň, taktickou vestou, bojovým baťohem, a ostatní by se mu mělo vejít do příruční tašky (český jezevec, US výstrojní vak, či klasická cestovka)

Co sebou určitě nebrat na tábor a co naopak určitě vzít

Na táboře budeme mít zajištěné dostatečně velké množství munice za běžné ceny a dále budete moci i něco vyhrát v soutěžích, proto munici brát nemusíte! Na Airsoft táboře budeme mít profesionální nabíječky a redukce na všechny baterie. Nabíječky proto neberte.!!!

Na cestu svačinu - nepodceňte to,pokud jedete například vlakem, pojedete zhruba 3 hodiny takže sebou do vlaku pořádný dva chleby a alespoň litrovou čutoru s vodou.

Co sebou určitě vzít

náramkové hodinky - nejlépe ručičkové, nebo alespoň digitální (mobilní telefon jako náhrada za hodinky není vhodný)

kompas nebo buzolu - nepostradatelná věc

mobilní telefon - ne kvuli smskování, volání každý den domů a podobně, ale při pohybu v přírodě je mobil užitečný stejně jako KPZ (krabička první záchrany), výhodou je stažená trackovací aplikace 

seznam věcí které jsou doporučené (viz. seznam z přihlášky):

Airsoftový model zbraně AEG + dvě náhradní baterie, Záložní pistoli (manuál. AEP, GAS, CO2), Ochranné brýle pro Airsoft + náhradní, Reflexní vestu,Maskáčovou uniformu, Teplejší oblečení, Teplé ponožky ( několik párů ), Nepromokavou soupravu nebo pončo, Karimatku a spacák, ešus + příbor, malý lihový vařič, polní lopatka, čutora s obsahem 1 litr, Svítilna a náhradní baterie, píšťalka, Zápisník a tužky, Batoh na výstroj pro dvoudenní výlety, Nůž

Chemická světla, Vojenská celta  nebo zelená plachta o rozměrech cca 2*3m pro stavbu jednoduchého přístřešku, Základní hygienické potřeby

 

určitě nebrat

coca colu, kofolu a jiné limonády - 90%věcí si budete muset odnést na vlastních zádech. V ruce je lepší puška než karton limonád. Navíc každé kilo v batohu je znát.

Jídlo které podléhá zkáze - řízky, salámy a podobně (pokud ano tak první den sníst, jinak v táboře bude zajištěná dobrá a pravidelná strava 5*denně, takže hlady nikdo neumře)

zlaté řetízky, náramky, herní konzole a podobně. Za strátu či poškození nejsme schopni ručit!!! Navíc jsou to opět zbytečnosti které nebudete potřebovat. Když budete mít energii na hraní her na PSP a podobně. činnost vám jistě najdem :D 

 

 

Airsoftová kantýna na základně (aneb co lze na místě dokoupit) 

V airsoftové kantýně budete moci doplnit svoje vybavení.
Chemická světla light stick v ceně 30 ,- za kus

Balení kuliček od 0,20g-0,28g až po nějtěžší gramáže pro odstřelovače za běžnou internetovou cenu ARMYMARKET.CZ
(Zakoupením kuliček v naší kantýně podpoříte chod tábora a organizace)

zásobníky do běžných zbraní v rozmezí 150,--250,- za kus ( dobré objednat předem)

rychloplničky, brýle, hnací plyny, co2 bombičky a další drobnosti i třeba nějaké akumulátory, popruhy a jiné

Dále budeme mít zásobu čokolád, sladkostí, coly, džusíků a všeho po čem srdce bojovníka touží, ovšem jak už je v armádě zbykem, pojede se na příděli, pod dozorem zdravotníka, tak aby tím členové nenahrazovali kvalitní a pravidelnou stravu sladkostmi.

V Kantýně bude také možnost hrát různé hry. Vemte si sebou karty a malé deskovky.!!! Kantýna probíhá v době poledního klidu. 
Na půjčení bude tradiční BANG nebo MEMOIR 44

Oragnizované akce

Akce pro firmy a školy

Sponzor stránek