|

Airsoft Spec Ops: Souboj průzkumných hlídek 22.5.2016 (fotogalerie)

Airsoft Spec Ops: Souboj průzkumných hlídek 22.5.2016 (fotogalerie)

22. 5. 2016 se znovu uskutečnila speciální orientační hra 5-6 členných hlídek na velkém území se slepou mapou.

Vstup do fotogalerie (254 snímků)

Tato hra získává stále na větší oblibě a dnes bylo přihlášeno ke startu 14 po zuby ozbrojených taktických družstev. Kvůli velkému počtu účastníků bylo operativně zvětšeno hrací území a kontrolní body byly rozprostřené po celém regionu lesa Dehetník.

Letos byla pravidla hry obohacena pokerovou hrou. Kromě klasického vyhledávání kontrolních bodů a řešení kontrolních otázek dostalo každé družstvo 5 hracích karet, které mohli hráči v průběhu hry vyměňovat s poraženými protivníky a postupně sestavovat co nejsilnější pokerovou sestavu pro závěrečnou hru na základně. Při stejném počtu získaných kontrolních bodů rozhodla právě nejlepší ruka pokerového hráče.

Hra byla docela dlouhá, trvala celých 5 hodin od 10-15h a po celý den panovalo horké a slunečné letní počasí. Dostatek pitné vody a nějaké občerstvení v bojových podmínkách bylo docela důležitou součástí hrací taktiky.
O střety jednotek a bojové akce nebyla nouze, kupodivu ani taktizování na tichý a nenápadný průchod nebyl téměř možný, protože operujících týmů byl plný prostor a třeba na kontrolním bodu 6 u vysílače se kolem poledne setkalo najednou šest jednotek. Sotva utichla jedna přestřelka, odněkud se vynořil další útočník. Občas byl postup nebo i ústup jednotky přerušován několikrát klidně i po 100m znovu a znovu. Paralizovaná jednotka udělala mrtvoliště na 15 minut a útočníci přišli vyměňovat pokerové karty nebo vyjednávat o výměně informací o dosud chybějících kontrolních bodech. Pokud jednotka utrpěla pouze malý zásah (1-2 členové), mohli je živí členové týmu odvést do bezpečí své zraněné pomocí držení za jednu ruku (místo přenášení zraněného na nosítkách) a jednotka se tak aspoň pomalu pohybovat dál.

Hru kompletně dokázalo dokončit dokonce 7 týmů a o jejich konečném pořadí rozhodla pokerová hra. Vítězové si mezi sebou rozdělili plný stolek výher – chlazená piva, horká pizza nebo nanukové dorty. A všichni hráči si odnesli z dnešního klání pořádně unavené nohy, opálené tváře od sluníčka a spoustu hezkých zážitků z nevšedního airsoftového turnaje na Divci.

Na podzimních průzkumných hlídkách se na vás budeme těšit znovu a můžeme prozradit, že se bude hrát podle GPS! :-)

Oragnizované akce

Akce pro firmy a školy

Sponzor stránek