|

Camp Battlefield 2016

Camp Battlefield 2016

Přinášíme malou reportáž z prázdninového airsoftového kempu. Tato celotýdenní akce je vyvrcholením prázdninových aktivit a táborů, které pořádá 74.mpr pro děti a mládež.

Vstup do fotogalerie (255 snímků)

V úterý 16.8. jsme ráno vyrazili z Hradce na (skoro neohlášenou) inspekci do bývalého vojenského prostoru Kozí Hřbety u Milovic a našli jsme tábor v plné aktivitě, pohodě a perfektním fungování. Dopoledne byl na programu airsoftový battlefield (obsazování a bránění vlajek). Velitelství pečlivě sledovalo podle komunikace na vysílačkách stav hry. V 13h se jednotky sešly na výborný oběd, který připravili kuchaři ve štábní kuchyni a po poledním odpočinku pokračovalo táborové zaměstnání výcvikem týmové taktiky a velení. Velice neradi jsme se v podvečer loučili při odjezdu s posádkou tábora a tak jsme se domluvili, že v pátek dorazíme ještě jednou.

Závěr tábora vylepšilo teplé slunečné počasí. Každý den se hrál airsoft. V pátek byla jednotka na CQB v záložním středisku řízení vojenského letiště asi 5km od naší základny. Před večeří se cvičila pořadová příprava a pochodové formace. U tohoto cvičení jsme si užili opravdu hodně legrace. Večer se promítal film a pak zasloužená postel.

V sobotu se hrál dopoledne battlefield a po vydatném obědě instruktoři připravili střeleckou soutěž v CQB prostoru. Soutěžící měli jednotlivě na čas vyčistit budovu (8 terčů - cílů) a na konci najít (osvobodit) rukojmí. Kombinace rychlosti, neznámého prostředí a stresu kladla docela velké nároky na všechny hráče.

Odpoledne pak pokračovalo tématickou hrou v zadním prostoru základny, kde zpravodajská služba ohlásila výskyt čtyřčlenného diverzního komanda z druhé světové války a naše na rychlo sestavená spojenecká jednotka výsadkářů musela tyto narušitele najít a zneškodnit.

Večer pak proběhlo slavnostní shromáždění, kde byly vyhlášeny výsledky celotáborové soutěže.

V neděli ráno začalo pršet a tak všichni odjeli domů. :-)

Oragnizované akce

Akce pro firmy a školy

Sponzor stránek